Denmark

The next morning in Klintholm we had to move. A German TV team was to record a crime drama on our bridge and did not want us to join. It would be problematic for them if we were in the first scene, and then not in the next if we left. Too bad, there disappeared our chance to become movie stars. Now we will never know if we would be successful!!

Nästa morgon i Klintholm fick vi flytta på oss. Ett tyskt TV-team skulle spela in ett kriminaldrama på vår brygga och ville inte ha oss med. Det skulle bli problematiskt för dem om vi var med i första scenen, och sen inte i nästa om vi gav oss iväg. Synd, där försvann vår chans till att bli filmstjärnor. Nu får vi ju aldrig veta om vi skulle gjort succé!

Vi stannar några dagar i Klintholm för att göra iordning i båten. Allt var inte fördigstuvat innan vi lämnade Limhamn och vi har tur med vädret som är soligt och inget regn.

We stay a few days in Klintholm to get all things ready in the boat. Everything was not packed before we left Limhamn and we are lucky with the weather which is sunny and no rain.

Vi seglar vidare till Stubbeköping på Falster. Att vi väljer den litde längre vägen inomskärs norr om Falster och Lolland beror på att det väntas ännu mer hård västlig vind och regn. Denna maj månad måste vara en av de kallaste och lågtrycksintensiva någonsin, åtminstone känns det så nu.

We sail on to Stubbeköping on Falster. That we choose the slightly longer route in the archipelago north of Falster and Lolland is due to the fact that even stronger westerly winds and rain are expected. This May must be one of the coldest and low pressure intensive month ever, at least it feels that way now.

Calle som skulle varit med oss i 2 – 3 veckor började nu ångra sig. Sjösjuka är inte kul. Så nu mönstrar han av och tar buss/tåg hem till Malmö igen.

Calle, who would have been with us for 2-3 weeks, now began to regret it. Seasickness is not fun. So now he disembarks and takes the bus / train home to Malmö again.

Efter ett par nätter även här, och med mer fixande, förväntas vindarna bli lite snällare och vi bestämmer oss för att fara vidare väster och söder ut nästa dag. Visserligen motvind, men sol, så det ska nog gå bra. Målet är Bagenkop på Langeland, söder om Fyn. Jag vaknar kl. 06 av att Jonas startar motorn! Tittar ut, ser att det är stiltje och frågar om han behöver min hjälp. Det behövs inte, så jag somnar om ett par timmar. Skönt!

After a couple of nights here with more boat fix, the winds are expected to be a little nicer and we decide to move further west and south the next day. Admittedly headwind, but sun, so it should probably go well. The destination is Bagenkop on Langeland, south of Fyn. I wake up at 06 of Jonas starting the engine! Looks out, sees that there is silence and asks if he needs my help. It’s not needed, so I fall asleep a couple of hours. Phew!

Det blir motorgång i stort sett hela dagen. När jag vaknar har vinden ökat och är rakt emot, guppeli gupp igen, men båten tar vågorna bra.  Solen skiner vilket gör under för humöret, och snart lägger sig även vinden och Sally åker lugnt framåt. Så när vi på eftermiddagen når Bagenkop ändrar vi oss och kör vidare mot Kiel som bara ligger ca 4 timmar bort.

The engine is running almost all day. When I wake up the wind has increased and is head-wind, it’s a bumpy ride, but the boat take the waves nicely. The sun is shining, which does wonders for the mood, and soon the wind also settles and Sally moves calmly forward. So when we reach Bagenkop in the afternoon we change and continue towards Kiel which is only about 4 hours away.

Där Kiel-kanalens slussar väntar !!!!!

Where the Kiel Canal locks await!!!!

På vägen över lyckas Jonas få en nyfiken tumlare på bild.

On the way over, Jonas manages to get a curious porpoise in the picture.

Kram Carina

Hugs Carina


I nästa blog skriver vi hur det är i Kiel…

In the next blog we write how it is in Kiel …

2 reaktioner till “Denmark

  1. Efter en del krångel med inloggning för att lämna kommentarer är vi med er på färden. Lösenord som har glömts bort och mail som inte är aktuella. Inte lätt att vara digitala 😎. Börja med sjösjuka, kyla och dimma kan bara bli bättre. Och vad gör det när ni har all tid i världen och inga tider att passa. Vi kommer följa allt på ert äventyr 😃

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.