IJmuiden

4 juni

Kommer fram till IJmuiden kl.17 där det finns en stor hamn med gott om platser. Inga sidledes tyvärr, så det måste bli mellan stolpar och mot en låg flytbrygga. För att jag ska slippa hoppa ner från fören och riskera lårbensbrott, eller krångla med stege att klättra på, väljer vi att backa in för första gången.

Det går jättebra! Jonas är suverän på att hantera båten i trånga situationer. Där har jag lite att träna på. Jag är bättre på rep, tampar och hopp i land i alla möjliga situationer. Men den här gången slapp jag hoppa, det var bara att ta ett kort steg från vår badbrygga i aktern till båtbryggan.wm-20190604-190855

Nästa dag är det lite halvdåligt väder, så vi stannar på båten. Det blir lite städning, tvätt, skriv här på bloggen, prat med nära och kära hemma m.m. Vanligt vardagsliv med andra ord.wm-20190607-104644

Imorgon på Sveriges nationaldag ska det däremot vara soligt och fint, så då ska vi åka buss in till Amsterdam, ca 3 mil inåt landet.