Galiciens vikar, så underbara

15 juli 2019

wm-20190715-191518wm-20190715-140402

Idag åker vi vidare in till nästa vik i Ria de Muros. Vi fortsätter med svajankring och har byn Muros på lagom jolleavstånd. Sally är en nästan osynlig prick nedanför det gröna berget på det högra kortet.

 

I Muros var det i alla fall inga problem att hitta plats för jollen och komma torr iland 🙂

Sen vi kom till Spanien har vi hört smällar som från bomber, skott som från kulsprutor och sett rök stiga upp lite här och var i ödemark och över skogsbryn. Har Spanien en ovanligt aktiv militär? Vi vet inte, men smäller gör det. När vi senare kommit in i Portugal så upphör det.

I Muros får vi däremot dubbelt upp av smällande. Spanien är världsledande på helgdagar och att fira sina helgon. Och nu var det dags för “Virgin del Carmen” i dagarna tre, och om det märktes !!! Vid 22.30 första kvällen smäller de av 12 kanonskott som dånar mellan bergen, sen startar live-musik från två jättestora scener, som står mittemot varandra på hamnplanen. Vi gissar att det är två för att slippa ha tyst när de ändrar om mellan artisterna. Vid 5-tiden på morgonen lyckas jag somna in, trots musiken som fortfarande håller på.

 

wm-20190715-202307

När vi en dag åker in för middag hamnar vi mitt i en spansk TV-inspelning. Men tyvärr, blev inga stjärnor av oss denna gång heller. Ni som följt bloggen kanske kommer ihåg att det var nära i Klintholm också.

 

Nästa kväll var det avslutning med kanonkulor förstås, och sen ett gigantiskt fyrverkeri i minst 15 minuter, och därefter…..konsert igen fram till….vet inte, somnade innan 4 den här natten.

 

wm-20190715-191110

 

 

Muros var en jättefin liten stad, levande med caféer och restauranger och massor av väldigt gamla hus. Kul att gå runt i.

 

 

Efter tre nätter åker vi ut från denna Ria och in i nästa, Ria de Arousa. Här väljer vi att ankra utanför Palmeira och en underbara sandstrand. wm-20190719-121658

wm-20190719-161516

 

Vi orkar inte ta oss in till byn utan gör bara utflykt till stranden, och stannar på båten resten av tiden. Skönt att bara slappa ibland också, och god mat går ju alltid att fixa även ombord.

 

 

 

wm-20190719-093656

 

 

 

Vi hade bra ankarfäste, trots att det här kom med ankaret upp när vi kastade loss.

 

 

wm-20190720-101632

 

Efter ett par lata dagar är det dag för segling igen, som bara blir härligare och härligare. På den här kusten är det ofta dimma på mornarna och tidig förmiddag, och då är det ingen mening med att ge sig av. Vilket betyder.. ……….sovmornar 🙂

 

Sen spricker det upp, vinden tar sig lite och eftermiddagar och kvällar är underbara.

wm-20190720-123014GOTO: på släp

Jonas tar det lugnt medans jag har full kontroll. Sen gemensam fika på akterdäck.

 

wm-20190720-144000

Vi har ofta delfiner som simmar vid båten, man blir alltid glad av att se dem och tröttnar aldrig att titta på dem. Men här blev vi lite ledsna, en död delfinen flöt ett par meter från båten.

 

 

wm-20190721-151058

 

Nästa ria blir Ria de Vigo, där vi lägger till utanför stranden Praia de Barra. Det visar sig vara en nudiststrand och de flesta är nakna även på sina båtar. Så även vi förstås, måste ju bättra på den obefintliga solbrännan på hela kroppen.

 

Vi åker aldrig in till stranden, alldeles för mycket folk, men tar en tur längs kusten och in till Cangas som ligger ca 5 distans bort. Tur vi satsade på en stark motor till jollen som snabbt och enkelt kan ta oss så långt. Även när det blåser lite motvind och vågorna är stora för en liten jolle. Hittar en bra plats till jollen, äter musslor och bläckfisk ( igen 🙂 ) och går en promenad runt stan.

Det är sköna dagar, och på kvällen lyser Vigo så här vackert på andra sidan av Rian.

 

Nu bär det snart av till Portugal och Porto, men till Galicien och alla dessa Rior med sina badvikar och mysiga små byar hoppas jag att vi får komma tillbaka till. Så vackert, härliga stränder och underbar mat om man älskar fisk och skaldjur. Konstigt nog ingen sangria eller paella, men vi saknar inte det.

Galicien

 

 

 

One thought on “Galiciens vikar, så underbara

  1. Härliga kort och det ser inte alltför jobbigt ut 😎. Förstår att livet är ganska ok och avslappnat. Kramar från oss båda

    Like

Comments are closed.