I Danmark

Nästa morgon i Klintholm fick vi flytta på oss. Ett tyskt TV-team skulle spela in ett kriminaldrama på vår brygga och ville inte ha oss med. Det skulle bli problematiskt för dem om vi var med i första scenen, och sen inte i nästa om vi gav oss iväg. Synd, där försvann vår chans till att bli filmstjärnor. Nu får vi ju aldrig veta om vi skulle gjort succé!

Vi stannar några dagar i Klintholm för att göra iordning i båten. Allt var inte fördigstuvat innan vi lämnade Limhamn och vi har tur med vädret som är soligt och inget regn.

Vi seglar vidare till Stubbeköping på Falster. Att vi väljer den litde längre vägen inomskärs norr om Falster och Lolland beror på att det väntas ännu mer hård västlig vind och regn. Denna maj månad måste vara en av de kallaste och lågtrycksintensiva någonsin, åtminstone känns det så nu.

Calle som skulle varit med oss i 2 – 3 veckor började nu ångra sig. Sjösjuka är inte kul. Så nu mönstrar han av och tar buss/tåg hem till Malmö igen.

Efter ett par nätter även här, och med mer fixande, förväntas vindarna bli lite snällare och vi bestämmer oss för att fara vidare väster och söder ut nästa dag. Visserligen motvind, men sol, så det ska nog gå bra. Målet är Bagenkop på Langeland, söder om Fyn. Jag vaknar kl. 06 av att Jonas startar motorn! Tittar ut, ser att det är stiltje och frågar om han behöver min hjälp. Det behövs inte, så jag somnar om ett par timmar. Skönt!

Det blir motorgång i stort sett hela dagen. När jag vaknar har vinden ökat och är rakt emot, guppeli gupp igen, men båten tar vågorna bra.  Solen skiner vilket gör under för humöret, och snart lägger sig även vinden och Sally åker lugnt framåt. Så när vi på eftermiddagen når Bagenkop ändrar vi oss och kör vidare mot Kiel som bara ligger ca 4 timmar bort.

Där Kiel-kanalens slussar väntar !!!!!

På vägen över lyckas Jonas få en nyfiken tumlare på bild.

Kram Carina

I nästa blog skriver vi hur vi haft det i Kiel…

Annons
%d bloggare gillar detta: