Välkommen!

att läsa våra berättelser från vårt seglar liv med Sally, en vacker segelbåt från Hallberg Rassy på Ellös. Vi startade i Maj 2019 och du kan läsa om våra seglingsäventyr i berättelserna på den här bloggen. Vi skriver om olika ämnen som rör segling och de platser vi besöker, och än en gång, välkommen att dela vårt äventyr?

Den senaste berättelserna

Nostalgitripp till Morro Jable

Från Gran Tarajal är det en kort segling, drygt 20 sjömil ner till Morro Jable på södra Fuerteventura. Vi har varit där en gång förut, i början av 1990. Då hade man precis börjat bygga stora hotel vid den fina stranden. Vi får se om vi känner igen oss nu.

Gran Tarajal

För att hinna med några stopp längs vägen, lämnar vi Rubicon ungefär 1 vecka innan vi tänkte vara framme i Las Palmas. Vi tar vägen öster om Fuerteventura och första hamnen är Gran Tarajal, knappt 50 sjömil från Rubicon.

Vindodlingar på Lanzarote

Bilutflykten fortsätter och vi besöker öns vindistrikt kring La Geria för att se hur man odlar vindruvor i ett vulkanområde. Eftersom vi inte kom till La Graciosa när vi seglade hit, vill vi åtminstone beskåda ön från en utkikspunkt vid sundet mellan Lanzarote och Graciosa.

Lanzarotes stora lavafält

I den här berättelsen får ni följa med oss på en dagsutflykt med hyrbil norrut på ön. Vi vill bl.a uppleva det stora kolsvarta lavafältet mitt på ön som man kan se på Google Maps.

Rubicon på Lanzarote

Första veckorna av vår vistelse på Lanzarote, bekantar vi oss med omgivningarna kring Rubicon Marina ända bort till Faro Punta Pechiguera i väster. Vi gör också flera korta seglutflykter till stränderna öster om Rubicon.

Annons

Webbplats drivs med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: