Besättning

jonascarina-400x400

Carina

Jag är uppväxt i Västerås, inte vid havet men väl vid en av Sveriges största sjöar, Mälaren. Varje sommar tillbringades i ”stugan” på Östra Holmen, dit vi åkte i morfars lilla motorbåt. Oavsett väder var det alltid bad, och fisketurerna var många. Att vara i, på eller nära vatten var självklart.

Som vuxen blev det mycket windsurfing, som för många andra under 70 – 80-talet. Ni kommer säkert ihåg, om ni är 50+ 😊

Efter att ha varit med på vänners segelbåtar vid några tillfällen tyckte jag att även segling verkade kul, och ville lära mig det från grunden. Så en jollekurs för vuxna fick det bli en sommar. Jag fastnade direkt, och planerade att köpa åtminstone en Stortriss sommaren därpå. Men då hade jag träffat Jonas och livet tog en ny vändning.

Det blev flytt till Stockholm, barn nr 1 kom ganska snart, och vi köpte vår första båt, en Maxi 77:a. Vilken perfekt första familjebåt det var. Under 10 härliga somrar upptäckte vi allt som gick mellan Stockholm, Åland och Västervik. Sen blev den för liten, barnaskaran hade då växt till tre.

Under tiden hade drömmen om längre seglingar kommit, och det började planeras. När kan vi ev komma iväg, vilken båt vill vi ha, har vi råd med osv. fler kurser att gå. Kommer jag någonsin att använda sextant och navigera efter stjärnorna? Ja, i teorin kan jag det i alla fall 😊

Mitt yrkesliv består av två delar. Jag har trivts bra med båda, även om de varit väldigt olika. Först 20 år som förskollärare, och därefter 17 år inom samma företag som Jonas, med HR och miljö som arbetsuppgifter.

Och nu är jag här, förhoppningsvis snart på väg, och med många nya frågor i huvudet!

Jonas

Jag är uppväxt i Västervik (Ostkustens pärla) och hade förmånen att bo med utsikt över vattnet. Jag insåg tidigt hur skiftande vattnet kan vara beroende på väder och årstid; glittrigt blått och inbjudande soliga sommardagar, gråsvart ogästvänlighet en blåsig novemberdag eller som en stor vit slätt en solig dag i februari.

Under min uppväxt lärde jag mig segla och navigera i skärgården kring Västervik. Som 15-åring köpte jag en Mirror-jolle i byggsats för pengarna jag tjänade på första sommar jobbet. Jollen byggdes under vinern och sommaren därpå seglad jag i min första egna båt. Jag har seglat nästan varje sommar sen dess.

Under åren har det blivit många kurser med nautisk anknytning och den senaste är Skeppare VIII för något år sen.

Som 20-åring flyttade jag till Stockholm för att utbilda mig till elektroingenjör vid KTH och efter drygt 4 år var jag klar och började jobba som programmerare. Det var vid den här tiden Carina kom in i mitt liv och vi har fortsatt leva ihop sen dess.

Med tiden har vi börjat drömma om att segla jorden runt tillsammans, och nu är det snart dags!

Annons

Webbplats drivs med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: