Vår båt

Sally är en Hallberg-Rassy 48 mkII byggd och utrustad för långsegling av en liten besättning. Du kan hitta mer information om båten på www.hallberg-rassy.com.

Det är en dubbelkoj i gäst-hytten, (istället för våningssäng) två separata sängar i akterhytten och två fåtöljer i salongen.

Vi har valt har ett längsgående kök med frys och en extra kyl, och elektrisk spis för att slippa risken med gasol ombord. Färskvatten kan vi tillverka med en Echotech water maker.

Sally har en rigg från Selden och vi har valt ett elektriskt rullsystem med en fast monterad kutterfock på rulle. All segelhantering sker från sittbrunnen och vi planerar att ha en bombroms för att kunna gippa lite lugnare.

Vi har valt att installera lithium-batterier, mest för att de laddar snabbare vilket medför att tillgänglig laddningsförmåga kan nyttjas bättre samt att de har större kapacitet per kg än blybatterier. Ett Whisper diesel-elverk samt solpaneler ska stå för elproduktionen.

Vi har radar och ais för att se och synas, vhf, mobiler och satellittelefon för kommunikation, elektroniska sjökort med GPS för att veta var vi är, samt en elektrisk autopilot. Vi kommer att ha en del pappersjökort för att få översikt och använda vid planering. Det finns livflotte, EPIRB, POB-AIS på flytvästarna, MOB boj med flagga, livboj, kastlina och utrustning att lyfta upp person från vattnet.

För att ta oss iland har vi en landgång från akterdäck och när vi ligger för ankar använder vi en rib-jolle med utombordare. Under segling kan vi förvara jollen på däck framför masten.

Annons

Webbplats drivs med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: