I Kiel

Vi kommer till Kiel omkring kl. 20 och ankarsnapsen serveras så snart båten är förtöjd vid bryggan i KYC-hamnen.

Lyckades få en perfekt plats hos KYC ( Kiel Yacht Club) precis nedanför deras anrika restaurang, som enligt de guideböcker vi (Carina 😉) läst ska vara ett måste att besöka.

Eftersom det är vår 32:a bröllopsdag idag, som vi firat under överfarten med att äta värmda rester, så är en bröllopsmiddag hos KYC högt på min önskelista inför morgondagen 🙂

Andra världskriget gick hårt åt staden, och det märks på alla nya byggnader, som tyvärr också gör staden ganska o-charmig. Att det även är ganska kallt gör att staden har svårt att visa upp sin bästa sida. Alla caféer  och barer längs strandpromenaden är mestadels tomma, och en kall god tysk öl är inte att tänka på. Vi cyklar däremot till slussarna och spenderar ett par timmar att titta på hur det går till. Vi gillar att vara väl förberedda.

Sen har vi fortfarande mycket att göra på båten. Det är som att flytta in i ett nytt hem. Vi flyttar runt prylar till vi hittat rätt plats för dem, installerar andra prylar, läser och lär om hur nya saker på båten fungerar osv.

Som t.ex. bakmaskinen, årets julklapp 1988. Fantastisk, varför slog inte den igenom mer 😀

Och en skrivare är alltid bra att ha.

Annons
%d bloggare gillar detta: