Genom Kielkanalen

Efter flera timmars väntan fick de en liten plats för oss i slussen. Sist in bakom en bogserbåt, bredvid en lastbåt och slussporten som stängdes alldeles bakom vår akter. En väldigt stressande situation första gången vi är en sluss med stora lastfartyg.

The lock in Kiel into to canal

Trots att lastbåten inte var särskilt stor så kände vi oss väldigt små. Men allt gick bra och vi kom helskinnade ut ur slussen och in i kanalen.

Locking into the Kiel Canal

Längs den ca 10 mil långa kanalen var det frodigt och grönt med stora träd. Det var gångstigar på båda sidor med mycket folk som promenerade. Lugnt och rofyllt, och mitt i detta möter man…

Vi gjorde stop ungefär halvvägs, i Rendsburg, där vi låg två nätter. Det var en stad vi gillade. Vissa småstäder man besöker känns öde, många butiker igenslagna, förfallna hus och man känner att det är avfolkningsbygder man hamnat i, som Stubbeköping i Danmark. Men Rendsburg var precis tvärtom. Ett levande torg, en mysig shoppinggata med ett ”bäckerei” i varje gathörn. Bagare måste det finnas gott om i Tyskland. Dessutom fanns en jättefin och stor park alldeles intill centrum.

Dagarna känns korta med många nya intryck och avslutas ofta med en god middag på båten 🙂

Därefter for vi vidare i kanalen till Brunnsbüttel där vi la till precis bredvid slussen ut mot Elbe. Imorgon väntar slussning ut till Elbe och Nordsjön.

Annons
%d bloggare gillar detta: