Till IJmuiden

Vi kommer fram till IJmuiden kl.17 och två stora kryssningsfartyg är förtöjda i flodmynningen mitt emot marinan vi är på väg till. Det är en stor marina med gott om platser och den ser ut att vara utgrävd precis bakom stranden på södra sidan i mynningen av vattnendraget IJ. IJ leder in till Amsterdam och vattnet IJmeer som är en del av den stora invallning som finns i Nederländerna.

Tyvärr finns det finns inga platser att lägga till med långsidan, så det måste bli mellan stolpar och mot en låg flytbrygga. För att jag ska slippa hoppa ner från fören och riskera lårbensbrott, eller krångla med stege att klättra på, väljer vi att backa in för första gången.

Det går jättebra! Jonas är suverän på att hantera båten i trånga situationer. Där har jag lite att träna på. Jag är bättre på rep, tampar och hopp i land i alla möjliga situationer. Men den här gången slapp jag hoppa, det var bara att ta ett kort steg från vår badbrygga i aktern till båtbryggan.

Nästa dag är det lite halvdåligt väder, så vi stannar på båten. Det blir lite städning, tvätt, skriva för bloggen, samtal med nära och kära hemma m.m. Det är dags för en motorservice med byte av motorns bränslefilter. Dit är det svårt att nå och det är lätt att det droppar diesel. Ingen av oss gillar dieseldoft i båten, helst inte Carina, så det är viktigt att ha mycket papper under som kan fånga upp spillet.

Lite vanligt vardagsliv med andra ord.

Imorgon på Sveriges nationaldag ska det däremot vara soligt och fint, så då ska vi åka buss in till Amsterdam, ca 3 mil inåt landet.

Annons
%d bloggare gillar detta: