Till Boulonge-sur-Mer

Vi lämnar Dunkerque klockan 05.30 för att hinna över dagen till Boulonge-sur-mer. Där blir vi kvar fyra nätter och över midsommarafton.

Vi vandrar runt i ”gamla staden” innanför tjocka murar. Klänning för första gången 🙂

Går ner i kryptan under deras Notre – Dame.

Äter jättegoda musslor igen, den här gången med Roquefort-ost. Jag älskar att prova nya smaker, och de har så många varianter på sina musslor här i Belgien och Frankrike. Har även ätit med kokosmjölk, citrongräs och chili, det var mums.

Och fransmännens baguetter, såå goda. Inte alls som våra hemma.

Sillen är slut för oss, så på midsommarafton går vi ut och äter istället. Vi möts av gator som stängs av, bord och stolar som ställs ut, hög musik, och mycket folk. Kul, något är på gång! På torget har de ställt upp en stor scen som vi ser genom fönstret på vår restaurang, och lagom till vi sätter oss går första artisten upp, en Elvis-kopia. Han sjunger Elvis alla låtar och slutar först när vi betalar notan. Helt ok musik till maten 🙂

I brist på sill och nubbe så tar vi detta istället. Jag tycker nog ostron är överskattat. De går ner, men är de goda???

När vi kommer ut har gatorna fyllts med massor av folk, och det står ett band i varje gathörn. Det verkar som vart och vartannat café/pub har hyrt in musiker utan att tänka på om grannen också gjort det. Så på vissa ställen hör man minst tre olika band spela. Det är allt från rock a la Springsteen, reggae, techno, disco, skönsjungande tjejer, allt i en enda högljudd röra. Underbart helt enkelt!!

Underbarast var nog alla dessa ungdomar stod framför en vägg av högtalare och dansade till en fruktansvärt hög bas. Den kändes i hela kroppen fast vi var långt ifrån!  Fransmän kan det här med musikfestivaler.

Annons
%d bloggare gillar detta: