En månad på Gomera

28 september

Lämnar vackra La Palma. Ön är fantastisk, men trots trevlig personal är vi inte så förtjusta i hamnen i Santa Cruz. Den ligger på regnsidan av ön, svallig, är helt avskild från stad och gatuliv (vilket några kanske tycker är positivt) och få andra seglare att prata med eftersom det mest är långliggare här som inte är på sina båtar. Så det räcker med en vecka. Återkommer vi provar vi nog Tazarkorte nästa gång.

Vi får fin segling mot Gomera, och det är alltid lika spännande att vara på väg mot ett nytt ställe, man vet ju aldrig vad som väntar en. Vi hoppas att vi kommer trivas eftersom vi planerar att stanna åtminstone 2 veckor. Det visar sig bli en hel månad, för vi stortrivdes. Bra och trevlig hamn, nära stan och folkliv utan att det störde, trevlig social brygga med många båtar som kom och gick, fin strand m.m. Dessutom en vacker ö att åka runt på.

Rundtur

Förutom att bara ta det lugnt, träffa massor av nya människor, av vilka många ska vara med på ARC, så hyr vi bil några dagar och utforskar ön. Det måste man göra överallt 🙂 Det blev en Dacia den här gången.

Har aldrig hört talas om det märket förut, men det lär från början ha varit ett rumänskt märke, som numera ägs av Renault. Den var lite bättre än bilen på La Palma i alla fall, och så bensinsnål att vi inte behövde betala bensin för första dagen eftersom mätaren inte rört sig. Precis som sjösjuka, så drabbas jag även lätt av åksjuk, så jag kör alltid, och Jonas läser karta och navigerar. Känner mig hyggligt bra på kurviga vägar och slöa småbilar numera 🙂

Det är fantastiska utsikter, svala skogar och vindlande vägar.

Att vägarna är som de är är lätt att förstå när man ser den här modellen av ön.

Högt upp ser vi det här…Mirador de Abrante

Jodå, både jag och Jonas vågar oss ut. Blir dessutom lunch där, med vatten till chauffören.

Uppe på högplatån sträcker nationalparken ut sig,

och man ser tydligt hur dimman med fukt täcker området.

Bäst att läsa på också så man förstår hur det hänger ihop. Älskar att lära mig nya saker varje dag, och på vår långsegling blir det ett överflöd av den saken. Hjärnan hålls i trim den också 🙂

Vi slappar inte varje dag, båtjobb blir det också. Det är många saker som ska förberedas inför ARC-seglingen.

Två gånger lämnade jag Jonas ensam på båten och trodde att han skulle sakna mig. Men icke, han var knappt själv en minut. Alltid var det någon annan båt som bjöd över honom, eller så var ju han ”tvungen” att bjuda tillbaka 🙂 Men han tog sig även iväg själv på en vandringstur över bergen längs kusten.

Jag tog mig en tur till Las Palmas på Gran Canaria, dit dessa tre glada vänner tagit sig.

Så glad över att de tog sig hit, trots att de var lite osäkra på om jag skulle kunna ansluta eller inte. Det blev mycket prat och skratt över ett glas vin (eller två! ) och många goda middagar. Hyrde även här bil en dag och körde över bergen och avslutade med några sköna timmar på Mas Palomas.

Var även en kort tur hem till Sverige. Det kommer att dröja innan vi ses igen, så ville få en sista kram av barn och barnbarn innan vi seglar iväg över Atlanten.

Tror trots allt att Jonas blev lite glad när jag var tillbaka. Dessutom hade jag köpt en liten pannkakslagg med från Sverige, så en kväll blev det pannkaksfrossa 🙂

Tack och hej från oss

Annons
%d bloggare gillar detta: