Imorgon åker vi!!!!

Nu är kl. 23.00, imorgon går starten mot Sankt Lucia i Karibien, och vi är inte klara än. Men kl. 12.30 imorgon kommer vi passera startlinjen, var så säkra 🙂

Efter att vi lämnat Gomera gjorde vi några snabba stopp på södra Teneriffa ( Galletas ) och södra Gran Canaria ( Posito Blanco ) innan vi kom till Las Palmas. Här har vi nu varit i tre veckor, tre intensiva och väldigt roliga veckor. Allt har inte gått helt enligt plan, men som tur är löst sig i sista minuten. Targabågen som skulle tillverkas under vår första vecka här, blev klar idag kl. 17 !!! Efter det har Jonas dragit kablar så vi kan få ström från solpanelerna som sitter på bågen och just nu kryper han i motorrummet och gör service på elverket. Han är lite bekymrad för oljepumpen verkar pumpa baklänges???? Ja, ja…natten är lång.

Vi har handlat mat i massor, haft båten uppe för tvätt och bottenmålning, kollat igenom segel, fixat med preventer, toasittser ( så de inte åker åt sidan), byggt avskiljare i större fack, gjort service på elverk och motor m.m, m.m. båtfix, haft inspektion och säkerhetskontroll från ARC, varit på seminarier, sundowner, parader och fester. Stämningen här i marinan bland alla deltagare är fantastisk och vi har lärt känna massor av nya människor som vi med säkerhet kommer att träffa många av i Karibien igen.

Om någon funderar på att ev. segla över Atlanten och delta i ARC, så rekommenderar jag det verkligen.

Sen har ju Johan anslutit sig till oss, så nu är alla i besättningen på plats.

Som ni förstår har det varit fullt upp, så inga bilder den här gången, tyvärr.

Vill ni följa oss finns vår aktuella position här på bloggen.

Tills vi hörs igen, här är en lista på alla hamnar vi lagt till i under resan ner hit till Las Palmas.

 1. Klintholm
 2. Stubbeköping
 3. Kiel
 4. Rendsburg
 5. Brunnsbuttel
 6. Cuxhafen
 7. Borkum
 8. Ijmuiden
 9. Zeebrugge
 10. Dunkerque
 11. Bologne sur Mer
 12. Cherbourg
 13. Brest
 14. La Coruna
 15. Corme
 16. Camarinas
 17. Muros
 18. Diverse vikar i Galicien
 19. Porto
 20. Lissabon
 21. Cascais
 22. Porto Santo
 23. Santa Cruz, La Palma
 24. San Sebastian, Gomera
 25. Galletas, Teneriffa
 26. Posito Blanco, Gran Canaria
 27. Las Palmas

Annons
%d bloggare gillar detta: