Imorgon åker vi!!!!

23 oktober 2019

Nu är kl. 23.00, imorgon går starten mot Sankt Lucia i Karibien, och vi är inte klara än. Men kl. 12.30 imorgon kommer vi passera startlinjen, var så säkra 🙂

Efter att vi lämnat Gomera gjorde vi några snabba stopp på södra Teneriffa ( Galletas ) och södra Gran Canaria ( Posito Blanco ) innan vi kom till Las Palmas. Här har vi nu varit i tre veckor, tre intensiva och väldigt roliga veckor. Allt har inte gått helt enligt plan, men som tur är löst sig i sista minuten. Targabågen som skulle tillverkas under vår första vecka här, blev klar idag kl. 17 !!! Efter det har Jonas dragit kablar så vi kan få ström från solpanelerna som sitter på bågen och just nu kryper han i motorrummet och gör service på elverket. Han är lite bekymrad för oljepumpen verkar pumpa baklänges???? Ja, ja…natten är lång.

Vi har handlat mat i massor, haft båten uppe för tvätt och bottenmålning, kollat igenom segel, fixat med preventer, toasittser ( så de inte åker åt sidan), byggt avskiljare i större fack, gjort service på elverk och motor m.m, m.m. båtfix, haft inspektion och säkerhetskontroll från ARC, varit på seminarier, sundowner, parader och fester. Stämningen här i marinan bland alla deltagare är fantastisk och vi har lärt känna massor av nya människor som vi med säkerhet kommer att träffa många av i Karibien igen.

Om någon funderar på att ev. segla över Atlanten och delta i ARC, så rekommenderar jag det verkligen.

Sen har ju Johan anslutit sig till oss, så nu är alla i besättningen på plats.

Som ni förstår har det varit fullt upp, så inga bilder den här gången, tyvärr.

Vill ni följa oss finns vår aktuella position här på bloggen.

Tills vi hörs igen, här är en lista på alla hamnar vi lagt till i under resan ner hit till Las Palmas.

Klintholm

Stubbeköping

Kiel

Rendsburg

Brunnsbuttel

Cuxhafen

Borkum

Ijmuiden

Zeebrugge

Dunkerque

Bologne sur Mer

Cherbourg

Brest

La Coruna

Corme

Camarinas

Muros

Diverse vikar i Galicien

Porto

Lissabon

Cascais

Porto Santo

Santa Cruz, La Palma

San Sebastian, Gomera

Galletas, Teneriffa

Posito Blanco, Gran Canaria

Las Palmas