Ny bimini med skuggpaneler

Den ursprungliga bimini till vår båt funkerade inte så bra. Den var felsydd så att tyget inte sträcktes upp mellan bågarna och där samlades det vatten vid regn. Vattnet läckte in genom mittsömmen och droppade ner på de som är i sittbrunnen. Biminin var dessutom så hög att den inte fick plats under bommen till storseglet vid segling.

Vi har varit i kontakt med Hallberg-Rassy som levererat biminin och de har sytt om den en gång, men den fortsatte samla vatten samt blev ännu högre. Nu har de gått med på att vi får sy en ny bimini när vi är i Las Palmas och att de ska ersätta oss med vad en ny bimini kostar att köpa hos dem.

Some changes

Vi skulle vilja ha möjlighet att fästa någon form av löstagbara solskydd på sidorna av biminin och om möjligt göra den lite stabilare i sidled. Uppdraget att sy ny bimini går till Velas Linton i Las Palmas som har lämnat en bra offert och kan göra jobbet på plats i Las Palmas. De har även möjlighet att dela upp fakturan i en del som de ska fakturera Hallberg-Rassy och resten som vi ska betala.

Dagen efter att vi lagt till i Las Palmas, kommer de ner till båten och gör mätningar för ny bimini. De har sytt solskydd på biminis tidgare och föreslår samma lösning till oss. Dragkedjor runt om biminin där solskyddet fästs. De tar med sig bågarna och den gamla biminin och lovar att vara klara om drygt 1 vecka, dvs i god tid före starten. De föreslår även att vi monterar bimini-bågen på ett skjutbart fäste, så att den går att justera 50 cm långskepps. För att stabilisera biminin i sidled, flyttar de in band-fästena på bågen ungefär 2 dm. Det gör att banden som håller biminin uppfälld, går snett innåt och stabiliserar bågen i sidled.

De kommer tillbaka med den nya biminin på utsatt tid och sätter upp den. Ser ut att passa perfekt, tyget är helt sträckt och får plats under bommen. Nu passar de till hålen som ska fästa solskydden i kanten runt sittbrunnen. De återanvänder de fäste som redan är monterade för det vanliga kapellet.

Skönt att ha en bra bimini och en stor eloge till Hallberg-Rassy som tar sitt ansvar i den här situationen. Det hade varit ännu bättre om de hade levererat en bimini som passar och som inte samlar vatten, jag tycker en sån sak borde vara enkel att säkerställa.

Annons
%d bloggare gillar detta: