Carriacou och Sandy Island

Innan vi lämnar Grenada för den här säsongen, vill vi besöka Sandy Island och Carriacou och passar på att göra det medan vi väntar på leveransen av reservdelar till elverket.

Sandy Island

Utanför Paradise Beach på Carriacou ligger en liten sandö med en fantastisk sandstrand vänd mot Carriacou. Det gör att den är skyddad för vind och dyning, det gör det enkelt att landstiga med jollen och bada från stranden. Även om det är en paradis-ö finns det skräp på stranden, och om vi har möjlighet brukar vi plocka upp sånt vi kan ta med oss tillbaka till båten. Vi har ett ordspråk som vi försöker leva efter och det är att

Lämna en plats i bättre skick än när vi kom dit

Hillsborough

En dag tog vi jollen in till Paradise Beach för att promenera till Hillsborough som är huvudort på Carriacou. Det är mycket grönt på öarna här och husen är ofta målade i skarpa färger som är i stark kontrast till omgivningen. Vi gillar alla färgglada hus här i Karibien.

Hillsborough är en rätt typisk ort för Grenadinerna, en huvudgata som omges av slitna hus i två plan. En hel del hus ser mer eller mindre övergivna ut, i del finns en liten butik i gatuplanet där de säljer specierier, grönsaker eller prylar. Det finns också en del små barer längs gatan. Om orten finns med på turist-kartan brukar det även finnas några mer turist-anpassade barer och restauranger med plats att sitta ute under ett tak, gärna mot vattnet. Här i Hillsborough finns några sådana restauranger, Kayak är en av dem, alldeles vid vattnet nära stora bryggan.

När vi går tillbaka till Paradise Beach, stannar den lokala bussen mellan Hillsborough och Tyrell Bay och föraren frågar om vi vill åka med. Vi tackar ja, det har blivit väldigt varmt nu och det tar ungefär 40 min att gå tillbaka.

Paradise Beach

På den här stranden finns några barer och lite försäljning av souvernierer och kläder. Paradise Beach Club är trevlig och har god mat. När vi var där ordnade de skyltmålning och vi var där tillsammans med flera andra besättningar och tog en öl och målade skyltar.

Tyrell Bay

Den här viken är ett populärt ställe för oss som seglar till Grenada. Här finns 2 varv, en matbutik med bra sortiment och tull så man kan klarera in eller ut ur Grenada. Vi stannar här några dagar på vägen tillbaka till Grenada för att hämta reservdelarna.

Nästa gång

Nästa gång skriver vi om när vi seglar upp till SVG och är i karantän på Union Island.

Annons
%d bloggare gillar detta: