Julafton på Union Island

Nu är det bara några dagar kvar till julafton och vi hade först tänkt fira jul på Petit Saint Vincent. Där får vi inte gå iland eftersom hela ön är en resort som har andra karantänregler än övriga landet. Istället ska vi fira någonstans på Union Island.

Frigate Island

Mirja och Håkan har letat ställe att fira julafton på och Sparrows Beach Club är öppet. Eftersom det inte finns någon bilväg ner till Chatham Bay där vi är, flyttar vi oss till ankringen vid Frigate Island utanför Ashton på Union Island.

Dagen innan julafton passar vi på att utforska Ashton och dess omgivningar. De flesta husen här är fina och välskötta och som vanligt är folk vänliga och hjälper gärna till om man frågar om något. Här är nästan inga turister och bara några lokala barer där man kan ta en öl eller ett glas rom. Det finns flera mindre matbutiker. Vi hittade en dam som sålde fina grönsaker inne på sin gård, så där handlade vi grönsaker flera gånger medan vi låg för ankar ute vid Frigate Island.

Julafton på Sparrows Beach Club

På julafton kommer de med bil från Sparrows Beach Club och hämtar upp oss vid bryggan i Ashton. Sparrows Beach Club ligger på norra sidan av ön, vid en fin sandstrand med ett skyddande rev utanför. Chauffören har en del privata ärenden att uträtta och efter 30 minuter kommer vi fram till stranden. Nu har vi några sköna timmar vid stranden innan det blir mat, så vi hinner med både bad, snorkling på revet och drink innan det är dags för julmiddag på stranden.

Nästa gång

Nästa gång seglar vi till Petit Saint Vincent och passar på att besöka Mopion.

%d bloggare gillar detta: