Petit Saint Vincent och Mopion

Vi besöker Mopion (eller Morpion som Google map säger), en pytteliten sandö i revet norr om Petit Saint Vincent. Som så ofta den här säsongen seglar vi i sällskap med Mirja och Håkan på Flying Penguin från Stockholm. Det blir några fina dagar med mycket sol och snorkling.

Bästa sättet att komma dit är att antingen ankra innanför revet i närheten av Mopion eller om du vill stanna över natten, i närheten av Petit Saint Vincent. Vi föredrar ankring i närheten av Petit Saint Vincent eftersom det är mer skyddat där. Ute vid Mopion ankrar bara de större båtarna eller de som bara ska stanna över dagen och vill ha nära till ön. Vi ser alltid till att släppa ankaret i sand för bästa fäste och för att inte skada korallrevet med vårt ankare och kätting.

Petit Saint Vincent ligger bara 3 sjömil från Frigate Island, så resan hit tar oss mindre än en timme. Vi ankrar på 3 meters djup precis utanför resorten och hade det inte varit för pandemin hade vi kunna gå iland och besöka restaurangen på stranden. Vi stannar två nätter och får några fina dagar ute på Mopion dit det tar 5-10 min att åka med jollen. Medan vi är här har vi sällskap av Athene, en lyxkryssare med 3 master. Båda dagarna tar de med sig stolar, party-tält, mat och dryck. Det blir lite trångt på ön. Som tur är är det inga andra besökare här och det finns plats till alla.

Nästa gång

Nästa blog handlar om ett planerat nyårsfirande på Tobago Cays med grillad lobster hos Romeo’s beach BBQ men det ville inte vädret.

Annons
%d bloggare gillar detta: