Till Mayreau

Nu har vinden minskat till 20 knop. Det är dags att segla upp till Mayreau och infria löftet om grillad lobster på stranden i Saline Bay tillsammans med Mirja och Håkan på Flying Penguin.

När vi kommer fram till Saline Bay når dyning från nordost fortfarande in i viken och vi väljer att ankra i norra änden av viken där dyningen är minst. Det innebär att vi kommer rätt nära färjeläget och det är alltid lika kul att se hur skickligt de lägger till med de gamla norska färjorna. Aktern mot bryggan och ett ankare i fören. När första färjan kommer, märker vi att vi kommit väldigt nära där de släpper sitt ankare. Jag vet att det kommer färjor när det blivit mörkt och då vill jag inte ligga så nära, så vi väljer att flytta oss en bit så vi får lite längre avstånd till färjorna.

Windward Bay

Vi har aldrig varit på utsidan av Mayreau tidigare så vi tar en promenad till andra sidan ön där Windward Bay ligger. Där finns en fin strand skyddad av ett stort korallrev. Någon enstaka gång har det legat en båt här, men av någon anledning har stället inte blivit populärt. Inseglingen i revet verkar rätt enkel och ligger förhållandevis skyddad. Kommer vi hit någon mer gång ska vi nog prova att ankra här inne. Ingen dyning som i Saline Bay. På stranden finns två barer/restauranger men de är stängda nu p.g.a pandemin.

Salt Whistle Bay

Vi gör också en promenad till Salt Whistle Bay på norra änden av Mayreau, det är ungefär 1 km dit och ett 80 högt berg som vi måste gå över. Promenaden dit bjuder på en bedårande utsikt över Grenadinerna och gör dig lagom törstig för att njuta av en lokal öl (Hairoun) på någon av de barer som finns, både vid Saline Bay och Salt Whistle Bay.

Fantastisk restaurang och bar

I byn vid Saline Bay finns det en fantastisk restaurang och bar, Robert Righteous Restaurant and Bar. Den drivs av Robert och när vi var där var vi de enda gästerna. Robert som inte hade så mycket att göra, slog sig helt sonika ned vid vårt bord och vi satt länge och delade upplevelser från våra liv. Han berättade att han var född på Mayreau och byggt upp restaurangen under lång tid. Just nu var livet tufft, men han hade lite besparingar från före covid-19 som han levde av nu. Vi kan verkligen rekommendera ett besök på denna unika restaurang.

Lobster BBQ

Så var det äntligen dags för grillad lobster på stranden i Saline Bay. Sen förra gången hade vi sett ut ett ställe vi ville vara på, men vår värd hade andra planer. Vi blev placerade mellan en stängd bar och ett skjul med utsikt mot kraftverket åt ena hållet och en bättre begagnad tvättmaskin åt andra hållet. Som så ofta här får man ta med eget vin till maten, i övrigt hade han (jag kommer tyvärr inte ihåg namnet på vår värd) ordnat med porslin och alla tillbehör till maten. Maten smakade mycket bra, även om lobstern var lite för seg för min smak, kanske grillad lite för länge. Hur som helst blev det en minnesvärd afton och vi hade trevligt och på slutet slog sig värden ned vid vårt bord och undrade om vi kunde bjuda på lite vin, det gjorde vi gärna. Han berättade att han under sin uppväxt haft en tysk kvinna som skänkt familjen pengar varje månad och det hade han mycket tacksam för.

Solnedgångar

Vi fick även beskåda några fina solnedgångar. Det är alltid lika skönt att sitta i båten och bara vänta på att solen ska gå ned och prata om allt möjligt eller bara sitta tyst och njuta.

Nästa gång

I nästa blog seglar vi tillbaka till Frigate Island där vi får ett problem med watermakern, det första större problemet den här säsongen.

Annons
%d bloggare gillar detta: