Tobago Cays igen

Innan vi lämnar Grenadinerna ville vi återvända till Tobago Cays och uppleva öarna, stämningen och njuta av en lobster grillad på Romeo’s Beach Restaurant på Petit Rameau, de är så goda.

Canouan

Söder om Mustique ligger Canouan som också hör till Grenadinerna. En ö vi inte har besökt än och vi kommer inte att göra det nu heller. Vi har seglat förbi ön flera gånger på vägen till och från Union Island och Tobago Cays. Den norra delen av Canouan är privatägd på den södra finns en liten stad, en marina och en flygplats. På håll ser området kring marinan ut att vara rätt exploaterat med flera nya stora hus och trasig mark, inte alls inbjudande att besöka. Det går att ankra i bukten på västra sidan, men det finns ingen bra jollebrygga att gå iland vid, så det brukar aldrig ligga så mycket segelbåtar för ankare där och då återstår att gå in i marinan.

Tobago Cays

Underbart, vi kan ankra i turkos vatten väst om sundet mellan Petit Bateau och Petit Rameau. Här är det mycket mer skyddat än vid ankringen ute vid Baradal och det är nära till Romeos’s Beach BBQ som håller till på Petit Rameau. Det är en sköldpadda som systematiskt betar gräs på bottnen i sundet. Fram och tillbaka simmar den och med jämna mellanrum kommer den upp till ytan och andas. Romeo’s Beach BBQ är öppet så sätter i jollen och åker iland och bokar lobster BBQ till imorgon. På vägen till andra stranden växer en Aloe Vera som blivit föremål för människors behov av att markera att de varit på en plats. Den är full av inskriptioner på bladen.

Baradal

Det är fortfarande rätt blåsigt när vi är här vilket gör att vattnet ute på revet fortfarande är grumligt och vi väljer att avstå snorkling där. Istället njuter vi av att vara ensamma på den lilla sandudden på Baradal där vi bara njuter av att sitta i det ljumma vattnet eller snorkla bland sköldpaddorna som betar utanför stranden.

En sista lobster BBQ hos Romeo’s

Efter några timmars avkoppling och snorkling vid Baradal är det dags för lobster BBQ! Det är fler som planerat fest här idag och någon har anlitat ett lokalt steelband för att skapa mer Karibisk stämning vilket inte är så enkelt i en pandemi med krav på social distansering.

Nästa gång

Tidpunkten när vi behöver lämna Grenadinerna kommer obevekligt närmare och det börjar bli dags att tänka på att byta land vilket kräver en del planering och förberedelse i dessa tider.

Annons
%d bloggare gillar detta: