Cocoa Point igen

Innan vi seglar tillbaka ner till Antigua, vill göra ett sista stopp vid vårt älskade Cocoa Point. Snart ska vi ju lämna Karibien och segla tillbaka till Europa, så det är ju kanske sista gången vi har möjlighet att segla hit. Flying Penguin går direkt till Antigua och lovar att hålla en plats åt oss i Falmouth Bay när vi kommer dit.

Sunset over Palmetto Point as seen from Cocoa Point

Vi ankrar innanför revet så långt in mot stranden det är tillåtet och så nära revet vi vågar för att ha fri sikt mot söder och sydväst. Moderna katamaraner är stora med höga skrov och överbyggnader. De tar bort rätt mycket fin utsikt. På vissa ställen vi varit har vi knappt sett stranden för alla katamaraner som ankrat mellan oss och land. Samma sak om det ligger några katamarner i lä om oss, då skymmer de ofta utsikten mot solnedgången.

Snorkling vid Cocoa Point

Vid förra besöket här vågade vi inte snorkla eftersom vi hade hört att besättningen på en båt hade siktat en grupp tigerhajar vid sin båt som låg ankrad här vid Cocoa Point. Förvisso låg båten några 100 meter längre ut än vi, men ändå, tigerhajar har vi stor respekt för och befinner oss gärna inte i vattnet om de är nära.

Nu hade vi tagit reda på mer om händelsen och det visade sig att de hade tagit sin jolle till revet på kvällen och lockat till sig hajarna med mat för att få se tigerhajar.

Jag tycker att det är ett oansvarigt beteende. Det kan ju utsätta andra människor för fara när hajarna lär sig att det finns mat där det finns båtar!

Vi har också läst att tigerhajarna, främst yngre hajar, kan simma in mot grundare vatten på kvällen och natten för att jaga. Nu när vi vet det här, vågar vi snorkla på revet igen. Tyvärr är revet rätt förstört med stora områden där det knappt växer något, bottnen är full med avbrutna korallgrenar och nästan inga fiskar alls.

Vi blir kvar här några nätter tills vinden vrider tillbaka mot ost och nord ost så att vi vågar segla söderut med våra trasiga segel. Vi passar på att beställa grillad lobster på Shack-A-Kai igen, den här gången avnjuter vi den i båten och får uppleva fler fantastiska solnedgångar i havet vid Palmetto Point.

Resorten på Cocoa Point har få gäster och vi ser hur de också avnjuter solnedgången från restaurangen på stranden.

Tillbaka till Antigua

Till sist är tiden inne att återvända till Antigua och Falmouth Bay. Vi får fin segling och möter den tyska segelbåten Orinoco som vi sett tidigare under vår vistelse här i Karibien. Vi passar på att stanna vid Jolly Harbour och handla lite mat.

Nästa gång

Väntetiden på de nya seglen blir mycket längre än väntat och vi får vänta nästan två veckor innan vi kan hämta seglen andra veckan i April. Så vi har gått om tid att planera för Atlant-överfarten tillbaka till Europa. Vi hinner även med att upptäcka några nya platser på Antigua.


Annons
%d bloggare gillar detta: