Vilamoura och IKEA

Vi får en fin dagssegling från Lagos till Vilamoura, knappt 30 sjömil. Vid bryggan där vi hamnar, ligger nästan bara motorbåtar som inte är bebodda. Lite synd, vi gillar levande hamnar där det bor folk i sina båtar.

Som vanligt får man först lägga till vid en särskild brygga för att checka in marinan.

Vilamoura har en stor marina omgiven av hotell och restauranger längs kajerna. Inom 3 km från marinan finns tre fina golfbanor (vi golfar inte, med de ser fina ut på håll). På båda sidor av marinan finns fina stränder och strax öster om marinan ligger Quarteira med äldre bebyggelse och slingrande gränder.

Ett av målen med besöket i Vilamoura var att besöka IKEA-varuhuset i Faro för att handla lite svensk mat vi saknar som kaviar på tub, köttbullar, prinskorv och inlagd sill. Det enda rimliga sättet att ta sig dit om man inte har bil, är att åka taxi som kostar kring 25 euro enkel resa. Bakom restaurangerna i hamnen finns en taxi-plats, nu med en lång rad av bilar. Så vi behövde inte beställa taxi, varken dit eller tillbaka.

Som vanligt levererade IKEA exakt det vi förväntade oss, utom lunchen där jag beställde köttbullar med mos, ”brun sås” och lingonsylt. Jag fick tyvärr ingen lingonsylt och den bruna såsen smakade inte som jag är van vid. Senare har jag lärt mig att man skulle säga till om man vill ha lingonsylt.

Vi passade även på att besöka badstranden vid Quarteira, en bred och lång strand med många solstolar att hyra.

Eftersom vi fortfarande inte kände oss helt krya, tillbringade vi den mesta av tiden med att ta det lugnt på båten. Kvällarna kunde vi njuta av god mat och fantastiska solnedgångar.

Den här perioden dominerade en ostlig luftström vilket gjorde att det var hård motvind dit vi skulle (genom Gibraltar sund). Men till sist skulle det bli en liten paus i blåsandet och vi kunde fortsätta österut.

Nästa blog

Vi gör en nattsegling mot Gibraltar och upplever hur det blir när stark ström och havsvågor möts.

Annons
%d bloggare gillar detta: