Estepona och plastning av akterspegel

På grund av ostliga vindar stannar vi längre i Estepona än tänkt så vi passar på att få skadan på akterspegeln lagad av Tomasz och njuta av de soliga dagarna. Vi kommer även att hinna med en utflykt till Ronda, men mer om det i nästa berättelse.

När vi kom hit blåste det hårt och vi hade en besvärlig tilläggning där akterspegeln fick en skadada i gelcoat. Båten intill oss på bryggan höll på att poleras av en kille som såg ut att kunna sin sak. Först hade jag tänkt vänta med reparation till vi kom tillbaka till Lagos, men tänkte om. Vädret var perfekt, inget regn i sikte på en hel vecka och Tomasz hade tid att jobba med lagningen samtidigt som han jobbade med båten intill, en 50-fots motorbåt med stor överbyggnad och mycket rostfritt som också skulle poleras. Jobbet på Sally skulle innebära många korta moment han kunde göra före och efter jobbet med motorbåten.

Dag ett slipade Tomasz ner skadan och lagade med polyester och glasfibermatta. Dag 2 slipar han lagningen och lägger på första lagret gelcoat. Som tur är har jag varit förutseende och köpt gelcoat från Hallberg-Rassy för att få exakt rätt kulör. De följande 3 dagarna lägger han på ytterligare 5 lager gelcoat på ett större och större område för att det ska ble en osynlig övergång mellan ny och gammal gelcoat. Dag 4 handslipar han med finare och finare sandpapper, slutar med ett 2000 papper och sen polermaskinen. Resultatet blir strålande, det syns inte att det har varit en skada.

De här dagarna tillbringade vi med att ta långa promenader och cykelturer efter stranden och in till centrum, där den gamla bebyggelsen finns. Det är blommor och växter längs alla hus i den gamla stadsdelen, det är riktigt mysig där med flera små torg där det ligger kaféer och restauranger med varma soliga ställen för en fika eller lunch.

Det är kallt så fort man kommer i skuggan eller när solen gått ner. På natten är det ofta kring 10 grader varmt, någon natt ännu kallare. Dagtid har vi kring 17 grader i skuggan och härliga 25 i solen. Det blåser ofta en hel del, tror att det beror på de höga bergen några kilometer innåt land.

På söndagar är det marknad i marinan och det blir fullt med folk som njuter av miljön och kanske göra ett fynd. Vi köper nya solglasögon, de vi har är repiga. Restaurangerna är fullsatta så vi nöjer oss med en läskande Aperol Spritz på baren vid hamnkontoret.

Nästa blog

Vi hyr en bil för att göra en roadtrip till den historiska staden Ronda uppe i Sierra de Las Nieves.

Annons
%d bloggare gillar detta: