La Linea och Gibraltar

Vi stannar några dagar i spanska La Linea, precis på gränsen till Gibraltar. Här kommer våra cyklar väl till pass eftersom Alcaidesa Marina ligger en bit ifrån butiker och restauranger. Cyklarna gör att vi på de här få dagarna både hinner med besök i Gibraltar, La Línea och Puerto de La Atunara.

Marinaområdet är vidsträckt och det är långt att gå till hamnkontoret från bryggan vi ligger vid, nästan 1 km. När man ska in till centrum finns en genväg förbi de färggranna flytande bostäderna längst in i marinan.

Längs östra sidan av La Línea finns en lång strandpromenad från gränsen mot Gibraltar upp till en liten fiskehamn Puerto de La Atunara, längst upp på kartan över La Lìnea. Det finns en del hotel längs stranden, men annars mest spridda hus och vi fick en lite öde känsla. Det enda sevärda vi upptäckte, är en liten fin kyrka nära fiskehamnen. Jag kan tänka mig att det är bättre här under turistsäsong, när det är mer människor här och kanske fler öppna restauranger längs gångvägen.

Staden, La Línea, har en city-kärna med en hel del restauranger och barer om man är sugen på att äta ute. Närmsta lite mer välsorterade matbutik var Mercadona inne i city. Vi har inte så mycket mer att skriva om La Línea, kändes som en vanlig spansk stad utan så mycket turism och vi tog inte ett enda kort när vi var där!

I Gibraltar är det billigt att tanka diesel, och många båtar som passeraoch så gjorde även vi. Vi kontaktade Cepsa och försökte boka tid, men det behövdes inte, det vara bara att åka dit. Vi passade på en dag när det inte blåste så mycket och hade turen att det fanns ledig plats vid diesel-pumpen. Vi var tillbaka på marinan efter en dryg timme med fylld tank, smidigt. Det kostade bara en knapp Euro per liter.

Vi cyklade till Gibraltar några gånger och det var en okomplicerad gränspassage, pass och munskydd behövdes. Till skillnad från La Línea, sjöd Gibraltar av aktivitet, med mycket människor överallt. Trots att vi här i slutet av november, så gick det att sitta ute och äta där solen kom åt att värma. Turistsbutikerna ligger tätt på huvudgatan och lockar med billig elektronik och sprit.

Vi hinner även med ett besök i den nybyggda flytande stadsdelen, Ocean Village, som domineras av hotellfartyget Sunborn på norra sidan mot flygplatsen. Från sky-baren på Sunborn har man en fin utsikt över Gibraltar stad och kan njuta ett glas bubbel medan solen går ner.

Nästa blog

Vi gör en lång dagsegling till Cadiz, drygt 70 distansminuter, och vi behöver anpassa passagen av Gibraltar sund med tidvattnet. Så när vinden tillåter oss att släppa förtöjningen, blir det en tidig avfärd från La Lìnea.

Annons
%d bloggare gillar detta: