Vackra Bequia

Nu är det dags att vänta på leveransen av reservdelarna till watermakern. Eftersom vi bara kunde ordna en mottagare på St Vincent ankrar vi vid Port Elisabeth på Bequia, därifrån är det bara några timmar upp till St Vincent och Blue Lagoon. Bequia är en bra bas här i Grenadninerna, här finns en hel del båtservice om man behöver, det finns många trevliga restauranger, bra ankring och möjlighet att checka in och ut ur landet och många olika ställen att vandra till.

Alex från Port Elisabeth

Alex från Port Elisabeth besöker ankrade båtar för att höra om man vill köpa fisk eller lobster. Han säljer även en sorts friterade fiskbullar gjorda av lobster, jag tror han kallade de för figs. Det är hans mamma som gör dem. Man köper en låda med ungefär 60 fiskbullar för lika många ECD, lådan vill han ha tillbaka. Vi tycker de är jättegoda och fryser in dem. Sen äter vi dem till pasta, ris eller potatismos, det räcker att värma upp dem i en stekpanna. Supergott, något vi verkligen kan rekommandera.

Princess Margaret Trail

Vår absoluta favoritsträcka att promenera är Princess Margaret Trail. Vi tar jollen in till en brygga vid restaurang FigTree och Mac’s. Sen följer vi vattnet söderut ner mot Princess Margaret Beach och vidare till Low Bay. I slutet av Princess Margaret Beach går det en liten stig upp för berget genom en smal passasge förbi en mur och ut på Lower Bay road. På Lower Bay brukar vi äta en god lunch på någon av de mysiga restaurangerna vid stranden. Den här gången var det bara Keegans Beach bar som var öppen. Vår favorit Da Reef var tyvärr stängd pga covid-19. På vägen tillbaka kan man stanna till på Jacks Beach Bar och ta en öl eller Pina Colada som svalkar gott i värmen.

Fort Hamilton

På den norra udden i viken vid Port Elisabeth finns ett gammalt fort och det är en skön promenad från Princess Margaret Beach. På vägen tillbaka kan man slinka in på Pepe’s och avnjuta en måltid eller fika eller bara en öl och samtidigt njuta av en magnifik utsikt över Port Elisabeth.

Mount Pleasant

När vi vill anstränga benen lite mer, tar vi en promenad upp Mount Pleasant, det är berget på östra sidan av Port Elsiabeth. Återigen lägger vi jollen vid brygga vid Mac’s och FigTree och går upp till Belmont Road som vi följer en bit innan vi tar vänster upp på Mount Pleasant Road som går hela vägen upp till bergets krön där man ser ner till Friendship Bay.

Här uppe finns Sugar Hill Restaurant and bar och en liten affär som säljer kall öl att svalka strupen med. Det ligger flera fina villor här uppe, en del med prunkande trädgårdar medan andra varnar för besök.

Stora dyningar

Under några dagar kom det in grov dyning från norr i viken och då ser stranden vid Low Bay ut så här, och det är inte någon idé att försöka landstiga med jollen. Det är meterhöga brott med skumkasader flera meter upp i luften.

Båt på drift

En dag lossnar bojen där en Hallberg-Rassy 62 är förtöjd och som tur är upptäcks det och båten kan räddas innan den driver på andra båtar eller upp på land. Det var bojens förankring som slitits sönder, en rätt vanlig händelse med bojar som inte underhålls ordentligt. Det är därför vi undviker att ligga vid boj om det går.

Födelsedagsfirande

Vi firade Carinas födelsedag på FigTree med karibiska drinkar och karibisk mat. Vi var ensamma på restaurangen så vi fick jättebra service. Ägaren gjorde oss sällskap ett tag och berättade om livet att driva restaurangen nu och före covid-19.

Underhållsarbete på båten

Diskhon i köket har börjat lukta illa, så jag skruvar loss slangarna och gör rent. Välbehövligt och nu har vi ingen otäck doft längre. Jag passade även på att rensa botten runt båten från gamla glasflaskor som förmodligen tidigare besökare som slängt eller tappat i havet.

Sunsets

Som vanligt får vi många fina solnedgångar på båten under vår tid här på Bequia.

Nästa gång

I nästa blog är det dags att hämta reservdelarna till watermakern, de har äntligen kommit fram till St Vincent.

Annons
%d bloggare gillar detta: