Fantastiska Cocoa Point

Äntligen tillbaka på Barbuda och Cocoa Point där Princess Diana Beach ligger, den mest paradisiska strand vi besökt än så länge här i Karibien. Vi har planerat att stanna på Barbuda tills vi måste tillbaka till Antigua för att hämta våra nya segel om några veckor.

När vi kommer till Cocoa Point, är det bara ett fåtal andra båtar här och vi har hela stranden nästan helt för oss själva till en början. Shack-A-Kai, som drivs av Inoch från Barbuda, har öppet nu och vi åker dit nästan varje dag för att njuta av stämningen och en iskall öl på stranden. En lite speciell sak för Barbuda är att de har sina hästar och åsnor lösa på ön och det är rätt vanligt att vi får se en flock vackra hästar komma gående längs stranden.

Det ser ungefär ut som förra året vi var här, möjligen att de har kommit längre på bygget av resorten.

Det går också att beställa grillad lobster att avnjuta i baren tillsammans med medhavda tillbehör. När den svenska segelbåten Joker med Christina och Leif också har kommit hit, bokar vi en barbeque på Shak-A-Kai tillsammans med Mirja och Håkan på Flying Penguin. Det blir en oförglömlig eftermiddag och kväll, med boule spel på stranden och grillad lobster vid Shack-A-Kai på världens vackraste strand, Cocoa Point.

Suddiga minnen

Det låter kanske lite konstigt att skriva att alla dagar är ungefär lika här i paradiset och att de efter ett tag flyter ihop till en enda lång bekymmersfri tid utan stress eller problem. Efter ett tag blir det svårt att komma ihåg vilken dag vi gjorde vad.

Våra dagar brukar börja med frukost med kaffe, jag vaknar nästan alltid först så Carina brukar vakna när den underbara kaffedoften sprider sig till akterruffen. Efter frukost och fika blir det bad, snorkling eller promenad på stranden några timmar, ofta tillsammans med Mirja och Håkan. Efter det tar vi eftermiddagskaffe på båten och badar bakom båten. Sen är det dags för sundowner på en båt eller på stranden och efter det brukar vi äta middag ombor på Sally.

Det finns alltid något att underhålla eller laga på en båt, så skulle det bli väldigt ”långtråkigt” kan jag alltid hitta omväxling och jobba med något sånt :), exempelvis försöka laga en delaminerad genua.

Ett minne är väldigt klart från den här perioden och det är att när vi har varit här 2 nätter, fick höra att besättningen på en segelbåt några hundra meter längre ut hade sett tigerhaj vid sin båt kvällen innan. Efter det blev det plötsligt inte lika lätt att hoppa i vattnet. Carina avstod helt tills vi hade läst att det bara var under natten som unga tigerhajar kan ta sig innanför rev och leta mat. Efter det tog även hon bad vid båten. Att göra snorklingsutflykter på revet var inte längre aktuellt.

En dag kommer det en ny och lite spektakulär båt till resorten. Den har larvfötter och kan köra upp och parkera på stranden.

Vi får flera fantastiska dagar här vid Cocoa Point och här kommer några bilder från en annan dag vid Shack-A-Kai.

Nya problem med båten

Vi älskar att leva det här seglarlivet, det bjuder på så mycket fantastiska upplevelser och möten med människor. Men det finns även ett vardagsliv med underhåll av båt. På vägen hit blev fördäcket överspolat av vågor som har läckt in i förpiken. Såvitt jag kan se beror läckan på att tätningslisten inte sluter tätt längre och vatten under tryck kan leta sig in i framkant av luckan. Så nu har vi en sak till att laga när vi är tillbaka på Antigua.

Nästa gång

Efter en vecka vid Cocoa Point ska vinden vrida mot syd ost och öka. Då ger revet vid Spanish Point bättre skydd och eftersom vi inte varit där förut går vi dit någon dag innan vinden ska öka.

Annons
%d bloggare gillar detta: